starter zorg keuze maken

Zo maak je een goede keuze als starter in de zorg

Veel zorgprofessionals, waaronder starters, stromen al heel snel uit. 39 procent verlaat binnen één à twee jaar zijn werkgever. Doordat er zo veel mogelijkheden zijn, is het maken van een keuze niet makkelijk. Zeker als je starter bent. Deze tips helpen je bij het vinden van een passende functie en werkgever.

  1. Regel een meeloopdag!

Zorgmedewerkers die al binnen een jaar vertrekken doen dat vaak vanwege de werksfeer. Regel daarom een meeloopdag bij een zorgorganisatie. Als je een organisatie vraagt of je een dagje mee kunt lopen om zo te beoordelen of een functie of afdeling bij jou past, dan is de kans groot dat dit lukt. Er zijn momenteel veel vacatures in de zorg, dus organisaties zien je graag komen.

  1. Ga in gesprek met je omgeving

Het is best een opgave om sterke en zwakke punten van jezelf te benoemen. Familie, vrienden en collega’s kunnen daarbij helpen. Ga daarom eens langs bij mensen die jou goed kennen. Of bij bekenden die kennis hebben van de zorgwereld en stel ze vragen. Waarom waarderen zij jou? Wat zijn je belangrijkste eigenschappen? Wat voor functie past bij jou?

  1. Bezoek NURSE.

Dit is natuurlijk een inkoppertje. Wil jij weten wat er allemaal mogelijk is met jouw zorgdiploma, bezoek dan NURSE. Deze speciale zorgbeurs is gericht op starters en (bijna) afgestudeerden. Je krijgt er de kans om in één dag alle kanten van de zorgwereld te leren kennen door de lezingen, discussies en beursvloer met meer dan veertig organisaties. NURSE. is gratis te bezoeken, je kunt je aanmelden via de website.

Wil je alle tips voor starters lezen? Klik dan hier voor het volledige artikel dat geschreven is door Hart voor Zorg, het centrale leerplatform voor de zorg.