programma

Wat is er allemaal mogelijk met jouw zorgdiploma? Dat ontdek je op NURSE.! Op onze speciale zorgbeurs voor bijna afgestudeerde studenten en starters krijg jij de unieke kans om alle kanten van de zorgwereld beter te leren kennen, zodat je een beter beeld krijgt van alle mogelijkheden en goed begint aan jouw carrière als zorgprofessional.

Op de grote beursvloer kun je in gesprek gaan met meer dan veertig zorgorganisaties uit allerlei verschillende hoeken in de zorg. Zij kunnen je alles vertellen over het werk, de kansen die er liggen en natuurlijk het salaris.  Daarnaast bestaat het programma van NURSE. uit sessies en een paneldiscussie tussen studenten en experts, ervaringsdeskundigen en zorgmedewerkers. De sessies geven antwoord op de vraag ‘wat kan ik met mijn papiertje’?

En de prijs? Een ticket voor NURSE. is slechts €5,-. We willen je vragen om je aan te melden via onderstaande button. Zien we jou ook op 21 september in Utrecht? 

Sessies

Spreker: Monique van Groen

Zorgen voor een veiligere samenleving. Dat is de kerntaak van het ministerie van Justitie en Veiligheid (J en V). De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) levert hier als uitvoeringsorganisatie van het ministerie van J en V een bijdrage aan door vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen ten uitvoer te brengen. DJI heeft voor justitiabelen een zorgplicht. Met het bieden van zorg aan jeugdige en volwassen justitiabelen levert DJI een bijdrage aan een veiligere samenleving en het voorkomen dat er recidive plaatsvindt. Het grootste gedeelte van de justitiabelen keert terug in de maatschappij.

De zorg voor mensen die onder de verantwoordelijkheid van DJI vallen is complexer dan de zorg voor burgers in de maatschappij. De zorgbehoefte van de gemiddelde justitiabele is vaak groter dan die van de gemiddelde burger.

Tijdens deze lezing maak je kennis met het verpleegkundige vak binnen DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen). Welke verschillende verpleegkundige functies zijn er? Wat zijn de werkzaamheden? Ik vertel je over de bijzondere zorgvragen binnen detentie, zoals honger-en dorststaking, verslaving en dwangmedicatie. Aan de hand van een casuïstiek vertel ik je meer over zorg en veiligheid, over de mogelijkheden en de beperkingen.

Heb je vragen over het werken als verpleegkundige binnen de gevangenis? Er is ruimte om je vragen te beantwoorden.

Spreker: Tanja van Bemmel

De workshop gaat over motivatie en ontdekken wat jou drijft in de keuzes die je maakt. We gaan aan de slag met het ontdekken van kwaliteiten, je leert volhouden en je bepaald een doel. Aan het einde van de workshop gaan de deelnemers weg met een aantal concrete stappen die zij kunnen gaan ondernemen in de richting die bij hen past.

Sprekers: Esther van de Hek, Coördinerend verpleegkundige, Erik Berkhout, recruiter, Evelien van der Laan, recruiter

Meer willen weten over het werken in de GGZ en de mogelijkheden? Meld je aan voor onze workshop!
Wij nemen je tijdens deze workshop mee welke diagnoses je kan tegen komen en een klein begin over de-escalerend werken, zodat jij straks een goed beeld hebt van het werken in de GZZ. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen aan zorgprofessional zelf!

Spreker: Erik Manders

Werken in de zorg is het mooiste wat er is, maar het komt ook met veel verantwoordelijkheid en een hoge werkdruk. In deze 45 minuten durende workshop ontdek jij wat je kan verwachten wanneer je de arbeidsmarkt betreedt. We gaan met je in gesprek over je arbeidsvoorwaarden, rechten & plichten op het werk en waarom een goede balans in werk en privé zo belangrijk is. Tijdens de workshop is er alle ruimte om samen met de gastdocent vragen en antwoorden te bespreken, de thema’s verder uit te diepen en te onderzoeken hoe jij het best gesteund wordt als zorg professional. Want als FNV willen we meer dan enkel applaus voor de zorg. Meld je nu aan!

Meer informatie volgt

Door: Kelly van Oostveen / Verpleegkundige ExpertCare en Lisa Hollander / Kinderverpleegkundige ExpertCare

Thuisverpleging saai? Ziekenhuisverpleging thuis bieden vraagt kennis, zelfstandigheid, creativiteit en verpleegkundig leiderschap van jou als verpleegkundige. 1 op 1 zorg bieden aan volwassenen of kinderen, tijd hebben voor je cliënt en het verschil maken.Thuisverpleging heeft de toekomst en maakt een grote groei door. Steeds meer ziekenhuisverpleging is thuis mogelijk. In deze workshop nemen we je mee in de kansen en uitdagingen die je tegenkomt in de thuisverpleging.

Klaar voor de zorg van de toekomst? Dan is onze workshop zeker iets voor jou! 

Careyn is een organisatie waarbij je de mogelijkheid hebt om zowel intramuraal als extramuraal te werken. Bij het werken intramuraal moet je denken aan verpleeghuizen en kleinschalig wonen en bij het werken extramuraal hebben we het niet alleen over de wijkverpleging, maar ook de gespecialiseerde wijkverpleging (wondverpleegkundige, oncologieverpleegkundige, casemanager dementie, technische thuiszorg). En hoe komen deze twee werelden samen in het (t)huis van Careyn?  Hoe leveren we met elkaar de beste zorg voor de cliënt? In welke casussen hebben we elkaar juist heel hard nodig en zoeken we elkaar op om samen te werken? Maar daarnaast wat kan jij met je diploma binnen onze organisatie? Wat houdt het werken in de intramurale of extramurale zorg in en waarom is het helemaal niet stoffig om in een verpleeghuis of wijkverpleging te werken?  Welke functies, rollen en taken hebben wij binnen Careyn om jou de uitdaging te geven in je werk die je nodig hebt?

Word je ook zo nieuwsgierig van het (t)huis van Careyn? We vertellen het je tijdens de workshop!