Bijzondere werkplekken

Hey zorgprofessional! Ken jij deze speciale werkplekken al?

Als je aan het werk van een verzorgenden of verpleegkundigen denkt, dan kom je over het algemeen snel uit bij ziekenhuizen en verpleeghuizen. Maar er zijn nog veel meer (speciale) plekken waar zorgprofessionals van grote toegevoegde waarde zijn. Wij hebben ter inspiratie een aantal bijzondere werkplekken voor jou op een rij gezet.

Aan het werk bij Defensie

Houd jij van avontuur, dan is Defensie misschien wel de perfecte werkgever voor jou. Na een opleiding van acht maanden tot algemeen militair verpleegkundige, kun je kiezen uit veel deelkwalificaties aan het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen in Hilversum. Of het nu spoedzorg is, ontwikkelingshulp of mentale ondersteuning: bij Defensie lever je een bijdrage aan een betere wereld. Lees meer over de mogelijkheden op de website van Defensie.

De gevangenis

Ook gedetineerden hebben recht op goede zorg. Daarom heeft elke penitentiaire inrichting een medisch team, waarin verpleegkundigen een belangrijke rol spelen. Als justitieel verpleegkundige ben je het aanspreekpunt voor gedetineerden bij zorgvragen.

Je krijgt te maken met verschillende somatische en psychiatrische problemen. Een sterke persoonlijkheid is essentieel om je werk als justitieel verpleegkundige goed te kunnen doen. De opleiding tot justitieel verpleegkundige is een eenjarige post-hbo opleiding, waarin je direct voor minimaal achttien uur per week aan het werk gaat binnen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

Reizen & werken

Overal ter wereld is er behoefte aan goed opgeleid zorgpersoneel. Dus hou jij van reizen? Bekijk dan eens de vele mogelijkheden om als Nederlandse zorgverlener in het buitenland aan de slag te gaan. Je kunt dit zelf regelen, maar er zijn ook voldoende detacheringsbureau’s te vinden die hierin gespecialiseerd zijn.

Benieuwd naar het hele verhaal? Klik hier om naar het artikel op Hart voor Zorg te gaan, dat is het centrale leerplatform in de zorg.